/violabeautycentar /violabeautycenterbitola
Третмани за обликување на тело

Радиофрекфенција

Радиофрекфенција е високо технолошки апарат кој користи биполарна енергија, односно електрична термолиза која допринесува загревање на длабокиот слој од ткивото.


Со делувањето на апаратот се постигнува изедначено волуметрично загревање на ткивото. Целиот принцип на загревање делува на поттикнување, односно стимулирање на колагенот и еластинот во внатрешноста на кожата. Колагенот е главен протеин на влезното ткиво и содржи 25% од вкупната маса.


Кога се користи овој тип на третман, тој помага во регенерирање на кожата, зголемување на производството на колаге и ги намалува брчките. Кога се користи како третман за тело, тој ја затегнува кожата, го контурира телото, ги уништува мастите и целулитот.