/violabeautycentar /violabeautycenterbitola
Третмани за обликување на тело

Emsculpt


Emsculpt e технологија која користи електромагнетски стимулации за да ги активира мускулите и им помага да се развиваат. Оваа технологија е дизајнирана претежно за тонирање и зајакнување на мускулните групи на различни делови на телото. Најчесто се користи за тонирање на мускулите на стомакот и задникот.

Emsculpt Neo, Emface, and BTL Emsella – What You Need to Know - Nava Health


Процесот вклучува користење на уред кој испраќа електромагнетски импулси директно во мускулите, што предизвикува концентрирано контрахирање на мускулите. Овој процес е познат како "супрамаксимална концентрација на мускулите". Технологијата на EMSculpt обезбедува многу повисока интензивност на стимулација на мускулите од традиционалните вежби и имитира ефектите на тежок физички тренинг.


Предности на EMSculpt можат да вклучуваат:

  1. Тонирање на мускулите бидејќи е дизајниран да го зголеми тонусот и да помогне во развивањето мускулите.
  2. Технологијата може да биде корисна за моделирање и подобрување на структурата на телото, особено во области како што се стомакот и задникот. Помага во постигнување на фитнес цели. EMSculpt може да биде дополнителен третман за луѓе кои веќе вежбаат и имаат фитнес цели. Сесиите на EMSculpt обично траат околу 30 минути, а пациентите обично можат да се вратат на нивните нормални активности веднаш по третманот.