/violabeautycentar /violabeautycenterbitola
Третмани за лице

Oxy третман


How oxygen facials work


Што се треба да знаете за кислородниот третман? 


Како што на секој од нас ни е потребен кислород за да дишеме, и нашата кожа има бенефит од него. Секојдневниот стрес на кој сме изложени, остава траги на нашата кожа. Кислородниот третман на лице, познат и како кислороден фацијал, е козметичка процедура што вклучува апликација на кислород и специјални продукти на кожата на лицето. Оваа процедура се изведува во козметички салони или естетски центри и има за цел подобрување на изгледот и состојбата на кожата.


Бенефициите на Oxy третманот за лице:

  1. Хидратација на кожата: Кислородот може да помогне во хидратацијата на кожата, што резултира во мека и освежена кожа.

  2. Подобрување на текстурата на кожата: Кожатa станува посветла и глатка.

  3. Стимулација на регенерацијата на кожата: Апликацијата на кислород може да стимулира регенерацијата на кожата, помагајќи во заменувањето на мртвите клетки со нови.

  4. Подобрување на тонусот на кожата: Oxy третманот може да помогне во подобрување на тонусот на кожата и намалување на видливите бори и фини линии.

  5. Помалку изглед на умор: Се тврди дека кислородниот третман може да го намали изгледот на умор и да ја освежи кожата.