/violabeautycentar /violabeautycenterbitola
Салон за убавина

Мезотерапија

Мезотерапијата користи инекции со различни хранливи супстанци, како витамини, антиоксиданти и аминокиселини кои што се добри за кожата. Терапијата има за цел да го подобри тонусот на кожата, да ги намали борите и фините линии и да ве подмлади. Мезотерапијата се изведува со помош на тенки инекции, што ја прави постапката минимално инвазивна. Терапијата може да биде прилагодена според потребите и типот на кожата на индивидуата. Мезотерапијата може да биде корисна за смалување на видливоста на целулитот, кој се јавува поради кумулирање на маснини и течности.