/violabeautycentar /violabeautycenterbitola
Третмани за обликување на тело

Лимфна дренажа

Лимфната дренажа е многу ефикасна во борбата против целулитот, а нејзините придобивки ги чувствува целото тело. Пресотерапијата е медицински третман кој ја стимулира лимфната дренажа со помош на методот на воздушен притисок во коморите на специјално дизајнираниот костум на различни делови од телото.


Со менување на работата помеѓу компресија и декомпресија, тоа доведува до стимулација на венската и лимфната циркулација.


Предности на лимфната дренажа:

  1. Спречување на отекнување: Лимфната дренажа може да помогне во намалување на отоците и задршките на течности во телото.


  2. Подобрување на циркулацијата: Овој вид на масажа може да стимулира циркулацијата на крвта и лимфата во телото.


  3. Подобрување на имунолошкиот систем: Лимфната дренажа може да помогне во подобрувањето на функцијата на имунолошкиот систем, бидејќи ја поддржува елиминацијата на токсините и отпадните материи.


  4. Опуштање и релаксација: Масажата може да создаде состојба на опуштање и да помогне во намалување на напетоста во мускулите.