/violabeautycentar /violabeautycenterbitola
Спа

Сауна


Со самото ваше потење додека сте во сауната, вашите пори се отвораат, се олеснува протокот на крвта и се нормализира крвниот притисок. Додека вие поминувате време во сауна, вашиот имунитет се зајакнува и зацврстува. И тоа не е се. Вие во просек согорувате околу 300 калории поради забрзаната циркулација и брзо потење на телото кое бара енергија.


Крвните садови стануваат поеластични, а артериите, капиларите и вените се прошируваат и стануваат еластични. Целосна детоксификација на телото е овозможена преку вашето потење. На овај начин се исфрлаат токсините и штетните материи, не дозволувајќи им да наштетат на организмот.