/violabeautycentar /violabeautycenterbitola
Третмани за лице

Дерма Пен


Совршено погодна за подмладување на кожата, за успорување на процесот на стареење и за третирање на брчки. Се подобрува производството на колагенот во кожата и затоа се вика колагено-индукциона терапија.  


Микро иглите создаваат механички оштетувања на површината на кожата. На овој начин се добива механизам на самозаздравување на кожата, т.е. доведува до зголемување на производство на фибробласти. Тие се претвараат во колаген и еластин, кој се врзува за стариот колаген на кожата.  


Колагено – индукционата терапија успешно може да се користи за:  

 • Подмлaдување
 • Отстранување на лузни создадени после изгореници,
 • Сипаници,
 • Хируршки интервенции
 • Отстранување на целулит
 • Отстранување на стрии
 • Депигментација на кожа
 • Старечки пеги
 • Длабоки и плитки брчки (околу очи, усни)  
 • Отстранување на акни
 • Терапија на сува кожа (перутање)  
 • Затегнување на кожа  
 • Третирање на скалпот на главата (третман против опаѓање)