/violabeautycentar /violabeautycenterbitola
Масажи

Антицелулитна масажа

Антицелулитната масажа е вид на масажа што се фокусира на областите каде што се наоѓа целулитот, кој обично се појавува како нерамна површина на кожата.


Што се може да очекувате од овој тип на масажа?

  1. Намалување на целулитот: Основниот цел на антицелулитната масажа е да го намали видливиот целулит и да го подобри изгледот на кожата.


  2. Подобрување на циркулацијата: Масажата стимулира циркулацијата на крвта во областите каде што се применува. Ова може да помогне во одстранувањето на течности и токсини, што може да биде корисно за целулитот.