/violabeautycentar /violabeautycenterbitola
Салон за убавина

Ласерска Епилација

Ласерската епилација е безбедна, неинвазивна метода во која се уништува самиот фоликул на влакното. Пулсирачкиот зрак од ласерот ги уништува влакната во одредена регија од телото. Исто така енергијата од ласерот овозможува и спречување на повторно растење на влакната. Потребни се од 6 до 8 сесии за трајно да се отстранат влакната, а периодот меѓу еден третман до друг е од 4 до 6 недели. Она што е важно да се запомни е тоа дека кај луѓе со хормонски дисбаланс, бројот на третмани може да биде повисок во споредба со луѓе кои немаат хормонски проблеми. Ласерот во Виола дозволува третирање на секаков тип на кожа, правејќи го ефикасен и погоден за сите.