/violabeautycentar /violabeautycenterbitola
Спа

Пакувања алги на тело

Терапијата со алги, позната и како пакување со алги, се користи како телесен третман со цел подобрување на здравјето на кожата и телото. Алгите содржат богатство на хранливи супстанци, витамини, минерали и антиоксиданти, што ги прави одлични за терапевтско користење.  

Thalgo Body | Equilibrium


Кои бенефиции ви ги нуди пакувањето со алги?


  • Хидратација и Нега на Кожата: Алгите содржат хранливи супстанци и микроелементи кои можат длабоко да ја хидратираат и негуваат кожата.


  • Детоксикација и Чистење: Алгите имаат способност да апсорбираат токсини и непотребни материи од кожата.


  • Стимулација на Циркулацијата: Примената на алги на кожата може да стимулира циркулацијата.


  • Минерална Поддршка: Користењето на паковање со алги може да обезбеди додатен извор на минерали како што се јод, калциум, магнезиум и калиум.


  • Релаксација и Одмор: Освен за здравјето на кожата, паковањето со алги може да биде и пријатен и релаксирачки процес. Таа може да ви пружи моменти на одмор и самостојно грижење за себе.