/violabeautycentar /violabeautycenterbitola
Третмани за обликување на тело

Рачна лимфна дренажа

Лимфната дренажа е сложена терапевтска техника на масажа, во која се користи многу лесен притисок на точно одредени места и долги нежни ритмички движења. Оваа масажа ја поттикна функцијата на лимфниот систем.


Целиот третман доведува до состојба на опуштеност, намалување на отоците и болката. Лимфната течност ја поттикнува притисокот на крвните жили и движењето на мускулите. Лимфната дренажа е многу благотворна метода со која ја подобруваме микроциркулацијата, го стимулираме метаболизмот и лимфниот систем, а при тоа доаѓа до забрзано излачување на отпадните материи.